Fransız yazar Alexandre Dumas`nın ölümsüz eserinden baleye aktarılan Üç Silahşor, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından görme engelliler için sahnelendi.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesinde "Erişilebilir Medya İçerikleri ve Sesli Betimleme" konferansı düzenlendi.
Sesli Betimleme Derneğinin, gönüllülerin desteğiyle başlattığı "Betimleme Kumbarası Projesi" ile film afişi, resim, logo, portre ve heykel gibi yaklaşık 2 bin materyal, görme engelli vatandaşlar için tasvir edildi.
Bilkent Üniversitesi Rektörü Atalar "İşitme engellilerin haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak için medya hizmetlerinde işaret dili veya yazıyla gösterilmesi zorunlu hale geliyor. Bu konuda yetişmiş elemanlara, teknolojiye ihtiyaç var." dedi.
KARŞIYAKA Belediyesi, İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü ve Sesli Betimleme Derneği işbirliğiyle ikinci kez `Sesli Betimleme Sinema Günleri` düzenleyecek. `Bu sesi görün` sloganıyla gerçekleştirilecek organizasyon, 14 Aralık`ta Hint filmi `Milyoner` ile başlayacak.
A Milli Futbol Takımımız’ın Arnavutluk ile oynadığı karşılaşmada, görme engelli çocuklar canlı sesli betimleme ile stadyumda maç izledi.
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni oyunu "Sessizlik"in galasını gerçekleştirdi.
Türk Hava Yolları(THY), Türkiye`nin ilk görme engelli dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan`ın zirveye tırmanış hikâyesiyle buluşturan olağanüstü koşullarda geçen yeni reklam filmi `Zirve`yi yayınladı.
Nisan Medya, Sesli Betimleme Derneği (SEBEDER) yönetim kurulu üyesi Emine Koluvar’ı Cafe Pier de ağırladı.
SineBU her ay “Sesli Betimleme” desteğiyle vizyona aldığı bir film ile seyir eşitliğini görme engelli seyircisine sunmayı ana amaçları arasına yerleştirmiştir.
Sesli Betimleme Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Olgun Yılmaz ve Çiğdem Banu Yeşilırmak, Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizin davetlisi olarak lise öğrencilerimizle "Engelsiz İletişim" konulu bir söyleşi gerçekleştirdiler.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Bir Çeviri Türü Olarak Sesli Betimleme ve SEBEDER” başlıklı seminerde, sesli betimlemeyle filmlerde ve televizyon dizilerinde diyaloglar dışında sessiz gelişen olayları, görüntüleri ve duyguların aktarımının anlatılmasının görme engellilerin dünyasında yeni ufaklar açtığı vurgulandı.
TV+ Açık Havada Başka Sinema Günleri’ne katılan görme engelliler, Hayal Ortağım uygulamasının Sesli Betimleme teknolojisini, "Çifte Hayatlar"ı izleyerek deneyimledi.
"Görme engellilerin sanata erişimi haktır" - Sesli Betimleme Derneği ve Turkcell, sesli betimlemeyi tüm televizyon ve sinema mecralarında yaygınlaştırmak için seferberlik başlattı - Dernek Başkanı Önalan: - "Görme engellilerin sanata erişimi haktır.
Türkiye`de ‘engelsiz erişim’ için sesli betimleme çalışmaları Sesli Betimleme Derneği (SEBEDER) ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gönüllülük çalışmalarıyla başladı.
Görme engellilere yönelik hazırlanan Türkiye`nin ilk betimlemeli karma resim sergisi, "Tablolar Konuşuyor" sanatseverlerle buluştu.
Sesli Betimleme Derneği, Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlediği "Erişim Haktır" projesi kapsamında hazırladığı, görme engellilere yönelik kukla çocuk filmi ‘Rimolar ve Zimolar’ gösterime sunuldu.
Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Lisesi öğrencileri örnek bir projeye imza atarak engelsiz sesli fotoğraf kitabı hazırladı.
Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görme engelli vatandaşlar için "sesli betimleme" etkinliği düzenlendi.
Sesli Betimleme Derneği olarak TRT Haber Kanalında ``Her şeye rağmen" programına konuk olduk.
Türk Telekom sponsorluğunda hazırlanan ve Sesli betimlemeleri ve seslendirmeleri derneğimiz tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan "Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi" ilgi odağı oldu.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin engelsiz yaşama katkı çalışmalarının bir parçası olan Sesli Betimleme Projesi ile filmlere sesli betimleme, işaret dili ve alt yazı seçenekleri ekleniyor. 2021 Türkiye Kristal Küre Ödülleri’nde yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi seçilen proje, görme ve işitme engelli bireylerin kültür ve sanat faaliyetlerine erişimini amaçlıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak dört oyunun sesli olarak betimlenmiş kaydını birçok görme engelli vatandaşa hizmet veren İBB Sesli Kütüphane’nin arşivine ekledi.
Şehir Tiyatrolarında hâlâ oynanmakta olan, “Cemal’in Tuhaf Hikâyesi”, “Hayat Der Gülümserim”, “Kısraklı Kadın” ve “Rüya” oyunları İBB Kütüphane ile Müzeler Müdürlüğü’nün desteği ve Sesli Betimleme Derneği’nin iş birliği sayesinde engelli bireylerin erişimine sunuldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, oyunlarını engelliler için daha ulaşılabilir hale getirmek için repertuvarındaki 4 yeni oyununun sesli betimlenmiş kaydını İBB Sesli Kütüphane’ye kazandırdı.
İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nün desteği ve Sesli Betimleme Derneği’nin işbirliğiyle sesli betimlemesi yapılan eserler görme engelli vatandaşlarımızın erişimine açıldı.