İsyan/Direniş: Sol Yumruk: sol avuç karşıyı gösterecek şekilde yumruk yapılır. Kol dik bir şekilde yukarı kaldırılır.
Zafer/ barış: V işareti: avuç içi karşıya bakacak şekilde tutulur, işaret ve orta p armaklar yukarı doğru yanlara açılarak bir V harfi şeklinde açılır.
Rabia: Avuç içi karşıya bakacak şekilde açılır. Parmak uçları yukarı bakacak şekilde birbirinden ayrık tutulur. Baş parmak avuç içine dayanır.
BozKurt işareti: Avuç içi karşıya bakacak şekilde orta, yüzük ve baş parmaklar öne doğru uzatılarak uçları birleştirilir. İşaret ve serçe parmağı ileri doğru gergin tutulur.
Ağız açık. İki elin baş parmak hariç , parmak uçları yukarı bakacak ve iki yandan dudağı ortalayacak yanağa dayanır. Baş parmaklar boyun, çene altında kalır.
Sağ el için; Avuç içi sola dönük, parmakların arası açık, parmak uçları yukarı bakar, baş parmak dudağa dayanır. Yukarı bakan dört parmak karışık sırayla sağa sola sallanır.
Baş parmak uçları aşağı bakacak şekilde , işaret parmakları yukarı bakacak şekilde gergin birleştirilir. İşaret parmakları eklemlerinden kırılarak uçları aşağı yönlendirilir. Diğer parmaklar kapalı tutulur.
parmak uçları karşıyı gösterecek şekilde iki işaret parmağını ileri geri birbirine sürtmek.
sağ el için. dış yüzey sağda kalacak. işaret ve baş parmakları halka biçimini alacak şekilde birleştirilir. diğer üç parmak yukarı kaldırılır.
Avuç içleri birbirine değer. Parmak uçları karşıyı gösterecek şekilde elleri birbirine ileri geri yavaşça sürtülür.
avuç içleri birbirine değer. parmak uçları karşıyı gösterecek şekilde elleri birbirine ileri geri hızla sürtülür.
Sağ el parmak uçları yukarı bakacak şekilde, parmaklar birbirine bitişik elimiz yüzümüze dikey bir iki santim aşağı eğimli alnımızın sağ üst köşesine dokundurup kaldırılır.
sağ el yumruk yapılır, el göğüs hizasında baş parmak yukarıda kalacak şekilde el bir iki kez sarsılır.
kol göğüs hizasında parmak uçları yukarı bakacak şekilde baş parmak , işaret parmağın ilk eklemine dayanır, diğer üç parmak kapatılır.
Kol göğüs hizasında ileri uzatılır. El yumruk yapılır. Baş parmak açılır sağa eğimli yukarı kadırılır.
Avuç içi karşıya bakacak şekilde el omuz hizasında, kol dirsekten hafif kırık veya düz ileri doğru kaldırılır.
Baş bir iki santim mesafede sağa sola birkaç kez sallanır.
Baş bir iki santim mesafede aşağı yukarı birkaç kez sallanır.
El yumruk yapılır sadece işaret ve orta parmaklar gergin bir şekilde yukarı yanlara doğru açılarak kadırılır. El parmak boşluğu başın bitimine dayanacak şekilde tutulur.
Eller göbek hizasında, sağ el, yumruk halindeki sol eli bileğinden kavrar.
baş parmaklar birbirini kavrar, avuç içleri birbirine değer diğer dört parmak baş parmak işaret parmağı arasına dayanır. El göğüs hizasında, göğsü ortalayarak , on santim kadar uzaklıkta ileri geri sallanır.
Baş parmaklar birbirini kavrar, avuç içleri birbirine değer diğer dört parmak, baş parmak işaret parmağı arasına dayanır. El , iki göğüs arasına yaslanır.
İki el yanlardan avuç içleri yere bakacak şekilde göğüs hizasında açılır. Aşağı yukarı birkaç santim mesafede sallanır.
Sağ el yada iki el birlikte. Kollar dirseklerden kırılır. Yumruklar yukarı bakacak şekilde bir iki santim mesafede ileri geri hareket ettirilir.
Sağ el. avuç içi sola bakacak şekilde dudak hizasında yumruk yapılır. Baş parmak dudağa doğru yöneltilir. El bir iki santim mesafede ileri geri hareket ettirilir.
1. Hareket: İki el, göğüs hizasında avuç içlerinden parmaklar kapalı ve yukarı bakacak şekilde birbirine yapıştırılır. Baş ellere doğru yavaşça aşağı kaydırılır.
2. Hareket: Baş gülümseyerek hafifçe bir iki santim mesafede aşağı kaydırılır.
İki el , parmaklar bitişik bir şekilde avuç içlerinden yapıştırılır. İşaret parmağı dudağı ortalayarak, burun altına dayanır.
Sağ el için; Sağ kol yukarı kaldırılır. Bütün parmak uçları birbirine bitişik biçimde yukarı bakar. Ya da sadece işaret parmağı kaldırılır. Diğer parmaklar kapatılır.
Sağ ve sol eller yumruk yapılır. İşaret parmakları düz açılır , sağ işaret parmağı sola, sol işaret parmağı sağa doğru yatay tutulur. Parmaklar üst üste bir santim mesafede paralel yaklaştırılır, makara gibi birbiri etrafında döndürülür.
Sağ el tüm parmak uçları yukarı bakacak şekilde başn yanna yakın tutulur. El bilekten sağa sola döndürülür. Sanki bir ampul döndürüyormuş gibi .
Avuç içi sola dönük parmak araları açık hafifi sağa eğimli tutulur. tek hareket.
Sağ el için, sağ el dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde yumruk yapılır. İşaret parmağı eklemlerden hafif kırık bir şekilde tutulur, parmak ucu yavaşça birkaç kez şakak üzerine vurur.
sağ el yada sol el fark etmez. Sağ el için; elin dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde parmakların arası açık , göğüs hizasında tutulur. El kolla birlikte yukarı doğru savrulur.
Sağ el için, Sağ elin dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde omuz hizasında yumruk yapılır. İşaret parmağı yukarı doğru gergin bir şekilde kaldırılır. Parmak gergin bir şekilde ileri geri, bir iki santim mesafede sallanır.
sağ el ya da sol el fark etmez. Sağ el için; elin dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde parmakların arası açık, göğüs hizasında tutulur. El bilekten yarım daire şeklinde yukarı doğru çevrilir.
İki omuz aynı anda yukarı aşağı birkaç kez kaldırılıp indirilir.
iki el, parmak araları açık göbek hizasında avuç içi yukarı bakacak şekilde açılır
iki el, parmak araları açık göbek hizasında avuç içi yukarı bakacak şekilde açılır. Dudak büzülür ya da sağ omuz yukarı kaldırılıp indirilir.
Beğendim hareketinin tepe taklak olan halidir. Sağ el yumruk yapılır. Baş parmak aşağı gösterecek şekilde tutulur. Bir iki santim mesafede bir iki kez sallanabilir.
sağ el dış yüzeyi sağa bakacak şekilde yumruk yapılır. El göğüs hizasında tutulur. baş parmağın içi karşıya bakacak şekilde gergin yukarı doğru kaldırılır. El bilekten bir iki santim mesafede bir iki kez sallanabilir.
Sağ el ya da sol el fark etmez. Avuç içi ve tüm parmak uçları yukarı bakacak şekilde birleştirilir. Bilekten, bir iki santim mesafeyle yukarı aşağı sallanır.
Sağ el yumruk yapılır. Baş ve serçe parmakları gergin bir şekilde yanlara açılır. Baş parmak ucu kulağa serçe parmak ucu ağıza doğru tutulu. el kulak hizasındayken açık parmaklar çaprazlama bir iki santim mesafede sallanır.
Teslim ol hareketi yapılır, sonra aynı elin omuzundan hareketle karşıya doğru yönlendirilir ve baş parmak içeri doğru kırılır. (Sanki cepten tabanca çıkarıp tetiği çekiyormuşuz gibi)
Sağ elin dış yüzeyi sağ gösterecek şekilde el göğüs hizasından on beş santim kadar uzaklıkta tutulur. İşaret parmağı karşıyı, baş parmak yukarıyı gösterir. Diğer üç parmak kapalı tutulur.
İki kol yana düz açılır. Kolun üst bölümü dirsekten kırılarak yukarı kaldırılır. Eller, omuz ile baş arasında bir hizada parmakların arası açık, parmak uçları yukarı bakacak şekilde gergin tutulur.
sol elimiz, avuç içimiz sağı gösterecek şekilde gergin ve parmaklar birbirine bitişik ve parmak uçları yukarı doğru tutulur. Sağ elimiz , avuç içimiz aşağı bakacak şekilde sol el parmaklarının üzerine ortalayarak konur. Bir T harfi çizilmiş olur.
sağ yada sol el fark etmez. Parmakların arası açık, avucumuzun alt yarısı alnımıza ortalayarak dayanır, parmaklar havada da kalabilir başın üzerine de konabilir.
Sağ el için; Elimiz göğüs hizasında dirsekten kırık bedenimizden yirmi santim kadar mesafe uzaklıkta. Tüm parmaklar bitişik, Avuç içi yukarı açık, ancak birkaç santim sol yana eğimli. El bilekten birkaç santim mesafeyle yukarı doğru bir iki kez hareket ettirilir
Başımız karşıya bakacak şekilde bir iki santim sağa sola birkaç kez sallanır.
Başımızı karşıya bakacak şekilde yukarı aşağı iki üç santim aralığında bir iki kez sallanır.
Elimiz baş hizamızda, omuzumuzdan yirmi santim kadar uzaklıkta parmaklar açık ve gergin şekilde üç dört santim aralığında sağa sola sallanır.
Başımız karşıya bakacak şekilde gülümseyerek aşağı doğru iki üç santim kaydırırız. Ya da hafif çapraz omuz hizasına kaydırırız. Ya da hem başımızı kaydırır hem de eş zamanlı iki göğüs ortasına parmaklarımız bitişik bir biçimde elimizi koyarız.
Kol, yukarı doğru gergin veya dirsekten hafif kırık kaldırır. Tüm parmaklar bitişik, parmak uçları yukarı bakar şekilde elimizi öylece tutar ya da bir iki santim aralığında sağa sola hareket ettiririz.
Kol, yukarı gergin veya dirsekten hafif kırık kaldırılır, işaret ve baş parmak birleşik, Orta parmak alttan destek olacak şekilde, diğer iki parmak kapalı sanki karşıda bir tahtaya yan yana iki-üç çizik atıyormuş gibi, üç parmak bir santimlik mesafe içinde yukarı aşağı hareket ettirilir.
sağ yada sol kol fark etmez. Kolumuzu gergin ileri uzatılır, avuç içi yere paralel uzatırız. işaret parmağı ya da işaret parmağı ve orta parmak bitişik yada tüm parmaklar kapalı olarak bütün el çok üç dört santim aralığında birkaç kez yukarı aşağı hareket ettiririz.
Sertçe gel hareketinin tam tersidir. sağ avuç içimiz çaprazlama yüzümüze bakacak şekilde başın sol yanından yarım kol boyu , başı ortalayacak gibi sertçe savrulur.( bir sinek kovar gibi)
2. Hareket: Sertçe çık dışarı , gel buraya hareketinin tersidir. Yüzümüz karşıya bakacak şekilde başımız sağ yanlamasına üç beş santim mesafeyle sert bir hareketle savrulur.
Sağ el için; El, göğüs hizasında avuç içi kendimize dönük , başparmak yukarı doğru dik şekilde, diğer dört parmak bitişik solu gösterir pozisyonda dışa doğru savrulur. Bu hareket tüm parmaklarla bilekten savurarak da yapılabilir.
1.Hareket. Avuç içi omuz hizasında kendimize dönük işaret parmağı dışında tüm parmaklar kapalı. İşaret parmağı eklemlerinden hafif kırılarak bir iki santimlik mesafede öne arkaya sallanır.
2.Hareket . Aynı hareket , baş parmak hariç, dört parmak bitişik kullanılarak da yapılabilir.
3.Hareket: Daha sert bir ifade kullanmak istediğimiz zaman (gel lan gibi), sağ avuç içimiz çaprazlama yüzümüze bakacak şekilde başın sağ alt yanından yirmi santim uzaklıkta tutulur, başın sol üst tarafına doğru yay çizilerek sertçe savrulur.
sağ el için: sağ elin dış yüzeyi sağda kalacak şekilde yumruk yapılır. İşaret parmağının ucu buruna dayanarak dudağı dikey olarak ortalayacak şekilde tutulur.
Sağ ya da sol el fark etmez. Sağ el için; elin dış yüzeyi sağda kalacak şekilde, boyun hizasında yumruk yapılır. İşaret parmağı, düz ve dik yukarı kaldırılır.
Avuç içi karşıya doğru, el, omuz hizasında , bedenden yaklaşık iki karış mesafe uzaklıkta açılır. Parmakların arası açık tutulur. El, bilekten sağa sola doğru bir iki santimlik mesafede sallanır.